Jollas InstituuttiValmennukset > Työpaikkaohjaajavalmennus

Työpaikkaohjaajavalmennus

Laadukas ja sitoutunut ohjaus ja perehdytys ovat keskeisessä roolissa työharjoittelun onnistumisessa. Työpaikkaohjaajavalmennus valmentaa motivoituneita ohjaajia, jotka varmistavat omalla toiminnallaan, että opiskelijoiden työssäoppimisjaksot ovat mahdollisimman hedelmällisiä. 

Kenelle

Marketkaupan, käyttötavarakaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan työpaikkaohjaajina toimiville tai työpaikkaohjaajiksi aikoville.

Työpaikkaohjaajalta edellytetään hyvää ammattitaitoa, käytännön työkokemusta, kiinnostusta näyttötutkintoa suorittavien ohjaamiseen, motivaatiota arviointiin ja myönteistä asennetta. 

Tavoitteet ja hyödyt

Valmennuksen tavoitteena on parantaa työpaikkakoulutuksen laatua sekä taata eri oppilaitosten opiskelijoille motivoituneita ja työelämäsuuntautuneita työpaikkaohjaajia. Työpaikkaohjaajat varmistavat omalla toiminnallaan, että opiskelijoiden työssäoppimisjaksot ovat laadukkaita.

Opiskelijat ovat tulevaisuuden työntekijöitä ja heihin kannattaa panostaa. Näin toimipaikka saa jo työssäoppimisjakson aikana opiskelijat innostumaan ja sitoutumaan työyhteisöön ja työntekoon.

Valmennus sitouttaa työpaikkaohjaajan tai työpaikkaohjaajaksi aikovan koulutukseen, muodostaa vertaisverkoston sekä vahvistaa oppilaitosyhteistyötä. Valmennus myös luo yhtenäiset perusteet arvioinneille.

Valmennuksen käytyäsi hahmotat perehdyttämisen merkityksen työssäoppimisessa ja ymmärrät oman sekä opiskelijan ja opettajan roolit työssäoppimisjaksojen suunnittelussa, näyttöjen toteuttamisessa sekä arvioinnissa. 

Sisältö

Valmennuksen keskeisinä sisältöinä ovat työssä oppimisen edistäminen, työpaikkaohjaajan roolin tärkeyden ymmärtäminen, perehdytysmateriaalin läpikäyminen sekä näyttöjen suunnittelun ja vastaanottamisen tukeminen. Valmennuksessa käydään läpi myös keskeinen työturvallisuuslainsäädäntö sekä ammatillista koulutusta koskeva, tuleva lainsäädäntö.

Lue lisää

Valmennuspalautteet

"Ymmärsin, että ihmiset ovat erilaisia ja oppivat eri tavalla. Sisäistin, että omalla olemuksella viestitään paljon mitään sanomattakin. Opin myös palautteen antamisen tärkeyden."

"Henkilökohtainen perehdytyssuunnitelma ja sen toteutus maksavat itsensä takaisin."

"Jatkossa keskityn paremmin perehdytykseen, ymmärrän perehdyttämisen periaatteet ja vastuuni sekä opettelen rakentamaan palautekulttuuria."

"Valmennus oli aktiivinen ja vuorovaikutteinen ja valmentaja eläväinen, innostunut ja innostava."

Alkamisajankohta

Voidaan järjestää myös paikallisesti. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! 

Valmennusjaksot

2 päivää 

Ilmoittautuminen

Lisätietoja

Alepa-, Emotion-, Kodin Terra-, Prisma-, S-market-, Sale-, Sokos-, Sokos Hotels-, Radisson Blu- ja ravintolaketjuille.


Haluatko lisätietoja?

Susanna Vinkka
Valmentaja
susanna.vinkka@sok.fi
+358 10 76 82985

"Onnistunut vuorovaikutus on avain tulokseen."

Lisätietoa valmentajasta

Lisätietoa valmennuksista

Ilmoittautumisohje ja peruutusehdot

Tutustu Hertta-ilmoittautumisohjeeseen sekä hinta- ja peruutusehtoihin.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Löydä vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Lue lisää

Toimialakohtaiset kehityspolut

Mikä on sinun seuraava askeleesi? Kurkkaa kehityspolut.

Lue lisää

Valmennuskumppanit

Jollaksen monipuoliset valmennuskumppanit palveluksessasi.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä