Jollas InstituuttiValmennukset > Tuloksellinen projektityöskentely

Tuloksellinen projektityöskentely

S-ryhmän hanke- ja projektiosaamisen tarpeisiin vastaamme Jollaksen ja Suomen Projekti-Instituutin yhteistyössä järjestämillä eri kohderyhmille tarkoitetuilla projektityön valmennuksilla. Tavoitteena on antaa ymmärrys projektityön kokonaisuudesta ja sen onnistuneen läpiviennin edellyttämästä osaamisesta, luoda systematiikkaa projektihallintaan, antaa S-ryhmän menetelmät ja työvälineet projektien läpivientiin sekä tuoda osaamista ja mallit projektin dokumentointiin,  raportointiin ja projektiviestintään. Valmennukset mahdollistavat myös parhaiden käytäntöjen ja osaamisen jakamisen muiden S-ryhmän eri projekteissa työskentelevien kanssa. 

Suosittelemme osaamisen kehittämisessä valmennuksen ja käytännön työn vuorottelua. Valmennukset on rakennettu hieman eri kohderyhmille ja suositustamme kannattaa katsoa ensisijaisesti valmennusta valittaessa. Mikäli esimerkiksi haluat syvemmän projektiosaamisen, voit käydä esimerkiksi ensin Tuloksellisen projektityöskentelyn ja myöhemmin jatkumona Projektipäällikkövalmennuksen. Valmennusten välillä on hyvä harjoitella opitun soveltamista ja kerätä kokemusta vähintään puolen vuoden ajan ennen seuraavaan valmennukseen osallistumista. 

Kenelle

Projektiryhmien jäsenille, pienimuotoisten projektien vetäjille tai projektin jonkin osa-alueen vastuuhenkilönä toimiville. Kaikille, jotka haluavat hyvän kokonaiskuvan projektityöskentelystä S-ryhmässä ja S-projektimallista ja tarvitsevat projektityöskentelyn perustiedot. Yhden lähiopetuspäivän mittainen projektityöskentelyn tietoisku. 

Suosittelemme osaamisen kehittämisessä valmennuksen ja käytännön työn vuorottelua. Mikäli haluat syvemmän projektiosaamisen, voit käydä esimerkiksi ensin Tuloksellisen projektityöskentelyn ja myöhemmin jatkumona Projektipäällikkövalmennuksen. Ensimmäisen valmennuksen jälkeen on hyvä harjoitella opitun soveltamista työssä ja kerätä kokemusta vähintään puolen vuoden ajan ennen seuraavaan valmennukseen osallistumista. 

Tavoitteet ja hyödyt

Käytännönläheinen valmennus yhdistää teorian ja liiketoimintalähtöisen, osallistujan oman käynnissä olevan projektin, esimerkiksi Ellin tai SATO:n. Tavoitteena on oppia toimimaan S-projektimallin mukaan ja tuntea muu S-ryhmän projekteihin liittyvä ohjeisto. Käsiteltävät asiat liitetäänkin konkreettisesti S-projektimalliin ja sen mukaiseen toimintaan. 

Valmennus toteutetaan yhteistyössä Suomen Projekti-Instituutin kanssa.

Projektityöskentelyn perusvalmennus antaa sinulle valmiuden toimia tehokkaasti ja tuloksellisesti projektiryhmän jäsenenä ja pienten projektien päällikkönä. Saat kokonaiskäsityksen projektityöstä työn organisointitapana ja keinona saavuttaa sovitut tavoitteet S-ryhmässä ja SOK:ssa. Valmennus antaa myös pohjaa ja yhteistä näkemystä omien projektityötapojesi kehittämiselle omassa organisaatiossasi. 

Keskeiset hyödyt

 • Antaa ymmärrystä projektityön kokonaisuudesta ja sen onnistuneen läpiviennin edellyttämästä osaamisesta.
 • Luo systematiikan ja antaa S-ryhmän työvälineet osallistujien käyttöön, joiden avulla projekti menee varmimmin maaliin.
 • Konkreettinen liiketoimintalähtöinen oma projekti tuo valmennuksen lähemmäksi liiketoimintaa.
 • Mahdollistaa parhaiden käytäntöjen ja osaamisen jakamisen muiden S-ryhmän eri projekteissa työskentelevien kanssa.
 • Osallistujat voivat hyödyntää valmennusten osaamista missä tahansa muussakin kuin käynnissä olevassa projektissa.
 • Saavat työvälineet ja osaamisen myös tulevaisuuden osaamista varten.
 • Mahdollistaa osuuskaupalle projektiammattilaisen kasvattamisen, aina IPMA-sertifiointeihin asti.

Sisältö

Valmennuksessa käsitellään muun muassa:

 • hanke- ja projektitoimintaa S-ryhmässä ja SOK:ssa
 • projektia työtapana
 • projektin päävaiheita S-projektimallissa
 • projektin organisointia
 • projektiryhmän toimivuutta
 • projektiryhmän jäsenen roolia ja vastuuta
 • tehokkaita projektikokouksia.

Alkamisajankohta

7.5.2018 (PROJ1101W)
22.10.2018 (PROJ1201W)

Valmennusjaksot

Valmennus on yksipäiväinen

Ilmoittautuminen

Valmennukseen ilmoittaudutaan yrityksen käytäntöjen mukaisesti Hertassa yllä mainituin tunnuksin tai ottamalla yhteyttä vastuuvalmentajaan. 

Lisätietoja

Valmennus toteutetaan yhteistyössä Suomen Projekti-Instituutin kanssa, joka on Suomen vahvin projektisalkun johtamisen asiantuntija ja ohjelmajohtamisen edelläkävijä. Heidän ABC-Projektijohtamismalliaan käyttää jo yli 60 yritystä ja organisaatiota.


Haluatko lisätietoja?

Minna Niemelä
Projektipäällikkö
minna.niemela@sok.fi
+358 10 76 82911

”Ole oma itsesi, kaikki muut ovat jo varattuja.”
– Oscar Wilde

Lisätietoa valmentajasta

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Lisätietoa valmennuksista

Ilmoittautumisohje, hintatiedot, peruutusehdot

Tutustu Hertta-ilmoittautumisohjeeseen sekä hinta- ja peruutusehtoihin.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Löydä vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Lue lisää

Toimialakohtaiset kehityspolut

Mikä on sinun seuraava askeleesi? Kurkkaa kehityspolut.

Lue lisää

Valmennuskumppanit

Jollaksen monipuoliset valmennuskumppanit palveluksessasi.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä