Jollas InstituuttiValmennukset > Sosiaalisen median kuva- ja videotuotanto

Sosiaalisen median kuva- ja videotuotanto

Tässä kaksipäiväisessä koulutuksessa kehitytään sosiaalisen median kuva- ja videotuotannossa. Visuaalisuudella on yhä kasvava rooli sosiaalisen median viestinnässä ja markkinoinnissa. Myös ketterän videotuotannon merkitys kasvaa koko ajan, kun yhä useammat haluavat kuluttaa sisältönsä videona. 

Kenelle

Koulutus on suunnattu erityisesti sosiaalisen median kanavissa julkaisuja tekeville. 

Tavoitteet ja hyödyt

Osallistuja saa inspiraatiota ja lisävarmuutta sosiaalisen median suunnitelmalliseen kuva- ja videotuotantoon.

Sisältö

Kuvatuotannon päivässä perehdytään visuaalisuuden hyödyntämiseen sosiaalisessa mediassa, saat inspiraatiota sosiaalisen median tehokkaaseen sisällöntuotantoon ja saat konkreettisia esimerkkejä onnistuneesta visuaalisesta markkinoinnista S-ryhmässä. Tutustumme erilaisiin apuohjelmiin ja palveluihin, joista on hyötyä visuaalista sisältöä tuotettaessa. Työpajaosuudessa ideoidaan visuaalisuutta käytännön tasolla. Työpajassa pohditaan organisaation visuaalisen viestinnän nykytilaa sekä kehittämismahdollisuuksia erilaisten harjoitusten avulla. Työpajassa pohditaan mm. miten kuvien kautta on mahdollista kertoa uskottavasti yrityksen teemoista ja arvoista. Työpaja on käytännönläheinen ja sen aikana kokeillaan ja käydään yhdessä läpi, miten kuvia voi helposti muokata ja mitä kuvaamisessa kannattaa ottaa huomioon. Koulutuksen sisältö on räätälöity yhdessä S-ryhmän asiantuntijoiden ja SOK Median kanssa.

Yhä useammat haluavat kuluttaa sisältönsä videona. Aina ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia toteuttaa ison budjetin videoita, vaan videota pitää pystyä tuottamaan kevyellä toteutuksella. Videopäivässä perehdytään videomarkkinoinnin rooliin yhteisöllisessä mediassa: YouTuben, Facebookin ja Instagramin roolit videopalveluina käydään läpi. Koulutuksessa perehdytään jatkuvan sisällöntuotannon haasteisiin, aikataulutukseen ja resursointiin sekä käydään läpi esimerkkejä S-ryhmän  videototeutuksista. Työpajaosiossa perehdytään kevyen videokuvauksen perusteisiin, kameran valintaan, äänen tallentamisen haasteisiin sekä valaistukseen. Lisäksi kokeillaan, millaista on toimia eri puolilla kameraa. Lopuksi pidetään konkreettinen editointityöpaja, jossa käydään läpi videon peruseditointia mobiililaitteilla. Videoeditointiesimerkit käydään läpi yleisellä tasolla, joten niitä voi hyvin soveltaa myös tietokoneohjelmilla tehtävään editointiin. 

1. päivä

 • Visuaalisuus sosiaalisessa mediassa - kanavakohtaiset erot ja vaatimukset
 • Esimerkkejä S-ryhmän tavoista hyödyntää visuaalisuutta sosiaalisessa mediassa
 • Kuvatuotanto käytännössä: vinkkejä kuvien laatuun, kuvaamiseen, muokkaamiseen eri sovelluksilla ja kuvaajana kehittymiseen
 • Kuvatuotannon työpaja: kuvaajana kehittyminen, uudenlaisten kuvakulmien ja kuvaustapojen ja kuvakonseptien ideointi

2. päivä

 • Video sosiaalisessa mediassa - liikkuva kuva yleistyy
 • Online-videoiden uusimmat trendit: vertikaalivideot, mikrovideot ja livestriimaus
 • Liikkuva kuva Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja YouTubessa
 • Esimerkkejä S-ryhmän tavoista hyödyntää visuaalisuutta sosiaalisessa mediassa
 • Videon suunnittelu: Millainen video toimii sosiaalisessa mediassa? Mikä on videon optimaalinen kesto ja laatu?
 • Videotuotannon työpaja: Videotuotannon perusteet ja välttämättömät lisävarusteet: miten parantaa helposti videoiden laatua?
 • Videoeditoinnin työpaja: peruseditointi mobiililaitteilla (iMovie / iPad, Adobe Premiere Clip / Android)

Ilmoittautuminen

Valmennukseen ilmoittaudutaan yrityksen käytäntöjen mukaisesti Hertassa.

Lisätietoja

Valmennukset toteutetaan yhteistyössä sosiaalisen median asiantuntijan, LMSomecon kanssa. LMSomecon valmentajilla on kattava kokemus sosiaalisen median prosessien, sisältöjen ja mainonnan kehittämisestä.

LMSomeco on markkinointitoimisto, joka tarjoaa strategista luovaa suunnittelua, ilmiöitä luovaa viestintää, teknologista ymmärrystä ja syvällistä sosiaalisen median osaamista saman katon alta. LMSomeco syntyi keväällä 2019, kun Someco ja LM& yhdistyivät.

LM&Someco -logo


Haluatko lisätietoja?

Sari Tuura
Valmentaja, asiakkuuspäällikkö
sari.tuura@sok.fi
+358 45 275 6692

”Kyky on se mitä pystyt tekemään. Motivaatio määrää sen mitä teet. Asenne ratkaisee kuinka hyvin teet sen.”— Valmentaja Lou Holtz

Lisätietoa valmentajasta

Lisätietoa valmennuksista

Ilmoittautumisohje ja peruutusehdot

Tutustu Hertta-ilmoittautumisohjeeseen sekä hinta- ja peruutusehtoihin.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Löydä vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Lue lisää

Toimialakohtaiset kehityspolut

Mikä on sinun seuraava askeleesi? Kurkkaa kehityspolut.

Lue lisää

Valmennuskumppanit

Jollaksen monipuoliset valmennuskumppanit palveluksessasi.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä