KÄYTTÖTAVARAKAUPAN TUOTEKOULUTUKSET – case fillari

Käyttötavarakaupan uudenlaisissa, lähivalmentamista ja digimaailmaa yhdistävissä tuotekoulutuksissa tavoitteet asettaa ketjuohjaus, asiantuntija tulee suoraan kaupan etulinjasta ja valmennusosaaminen Jollaksesta. Niinpä valmennukset ovat käytännönläheisiä, aidosti opettavaisia ja varsin tuloshakuisia.

Vuonna 2016 käyntiin pyörähtäneet fillari-valmennukset suunniteltiin yhteistyönä SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksen ja Jollaksen kesken. Asiantuntijaksi löytyi Petri Pulkkinen Etelä-Karjalan Osuuskaupasta, jolla on takanaan monivuotisen ura niin pyöräilyn erikoisliikkeestä kuin Lappeenrannan Prismastakin. 

Tuotekoulutukset ovat hyvä esimerkki myös erilaisten opetusmetodien yhdistämisestä. Fillarivalmennuksissa ennakkotehtävät suoritettiin verkossa, lähivalmennuksen tukena käytettiin opetusvideoita ja valmennuspäivästä otettiin yhteys suoraan ketjuohjaukseen. Valmennuspäivissä haettiin tuntumaan itse myyntikohteeseen, kun osallistujat pääsivät kokoamaan pyöriä myyntikuntoon.

Valmennuspalautteet puhuvat puolestaan

Valmennuksen palautteet ja myynninkasvut puhuvatkin uudenlaisten tuotekoulutusten puolesta: palautteiden keskiarvo oli 4,6 / 5, osallistujat saivat lisää rohkeutta lisämyyntiin ja esimerkiksi Arinassa myyntitavoitteet paukkuivat.

Myös valikoimajohtaja Päivi Hole vähittäiskaupan ketjuohjauksesta on tyytyväinen valmennukseen ja sen tuloksiin. Hän odottaa Jollakselta aktiivista roolia ja ennakkoluulottomuutta kehittää ketjujen tarpeisiin parhaiten soveltuvia valmennusmuotoja.

– Henkilökohtaista palvelua, syvää tuotetuntemusta ja myyjien ammattiosaamista edistetään parhaiten lähivalmennuksilla. Esillepanojen opettelussa ja monissa muissa asioissa tehokkaimman avun tarjoavat verkkokoulutukset. Teknologian kehittyminen mahdollistaa monenlaisten yksiköidemme arkeen hyvin soveltuvien valmennusmetodien hyödyntämisen. Jollas on valmentamisen ammattilainen, ja meillä on heihin tässä vankka luottamus, Päivi toteaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä J-P Mäkelään, juha-pekka.makela@sok.fi 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä