Stipendejä voi käyttää monin tavoin

Stipendillä johtamisen erikoisammattitutkinto 

Freetime-ravintolan vuoropäällikkö Eeva Nymanilla on johtamisen erikoisammattitutkinto viittä vaille valmiina. Jollas-säätiöltä vuosi sitten saatu 500 euron stipendi kattoi hänen koulutuskustannuksensa lähes kokonaan.

Eeva Nyman on työskennellyt S-ryhmässä ravintola-alalla yli 20 vuotta, joista viimeiset 9,5 vuotta jyväskyläläisen Freetime-ravintolan vuoropäällikkönä. 

– Olen koulutukseltani tarjoilija ja olen käynyt S-ryhmän vuoropäällikkökoulutuksen. Pari vuotta sitten aloin kartoittaa uusia opiskelumahdollisuuksia ja päädyin jyväskyläläisen Gradian sivuille. Työn ohessa suoritettava johtamisen erikoisammattitutkinto vaikutti kuin minulle tehdyltä, Eeva kertoo.  

Itseopiskeluun ja kotitehtäviin painottunut aikuisopiskelu istui hyvin Eevan työrytmiin. 

– Toki välillä työn ohessa opiskelu oli rankkaa, mutta kun itsellä on kova halu oppia uutta ja kehittyä, niin jostain sitä energiaa aina löytyy. Myös esimies ja työkaverit ovat tukeneet ihanasti opinnoissani.

Stipendi yllätti iloisesti

Viime syksynä Eevan esimies ja työpaikan luottamusmies vinkkasivat Jollas-säätiön stipendistä. Eeva huomasi stipendi-ilmoituksen myös Ässä-lehdestä.

– En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisesta mahdollisuudesta. Oli aivan mahtava tunne, kun sitten sain 500 euron stipendin. Sillä summalla maksoin lähes kaikki koulutuskustannukseni. Stipendi oli todella tärkeä taloudellinen tuki ja kannustin opintoihini, Eeva iloitsee.

– Suosittelen lämpimästi stipendin hakua kaikille omatoimisille opiskelijoille S-ryhmässä. Ja rohkaisen tarttumaan työn ohessa opiskeluun, jos se vähänkään kiinnostaa.  Satsaus itsensä kehittämiseen kannattaa aina!

Kohti uusia haasteita

Nyt Eevan tutkintopaperit ovat viimeisiä viilauksia ja lopputyön arvostelua vailla.

– Tutkinto ei ole ravintola-alaan sidottu, joten se voi avata aivan uusiakin työmahdollisuuksia. Tosin toistaiseksi jatkan ravintola-alalla. Tykkään työstäni, mutta toki toivon uusia haasteita päällikkötehtävissä. Juuri siksi tässä on opiskeltu ahkerasti, hän päättää.


Elina Honkanen, liikennemyymälätyöntekijä,
Osuuskauppa Suur-Savo, ABC Pitkäjärvi

"Olen opiskellut vuodesta 2015 Savonian ammattikorkeakoulussa restonomin YAMK-tutkintoa palveluliiketoiminnan koulutusohjelmassa. Opinnot ovat hyvässä vaiheessa. Jäljellä ovat enää opinnäytetyö ja yksi aiheseminaari. Viime joulukuussa sain Jollas-säätiöltä stipendin. Käytin stipendin viikon opintomatkaan Transylvanian yliopistossa, jossa suoritin viiden opintopisteen Nature-based tourism development -kurssin. Opintomatka oli erittäin  hyödyllinen. Se sisälsi yritysvierailuja ja luentoja yliopistolla sekä oppimistehtävän paikalliselle yritykselle. Voin sanoa, että apurahasta on ollut paljon iloa. Olen saanut asioihin uutta näkökulmaa, paljon uusia ideoita ja tutustunut moniin uusiin ihmisiin."  

 

Varpu Roponen, kehityspäällikkö,
SOK Media Asiakkuus-yksikkö

"Sain Jollas-säätiön stipendin Veikko Lahdenpään stipendirahastosta keväällä 2009. Käytin stipendin palkattoman opintovapaan aikaisiin elin- ja asumiskustannuksiin, jonka aikana kirjoitin väitöskirjaa aiheesta Customer knowledge utilization in retail. Opintovapaan aikana tein ja analysoin mm. noin 20 haastattelua väitöskirjaa varten, kirjoitin väitöskirjan teoreettista viitekehystä sekä suoritin muutaman KTT-opintojen kurssin Helsingin kauppakorkeakoulussa. Stipendi tuntui mukavalta kädenojennukselta työnantajalta."

 

Ilari Enqvist, palkanlaskija,
Osuuskauppa Hämeenmaa

"Jollas-säätiö myönsi minulle stipendin kauppatieteiden maisterintutkintoa varten, jonne pääsin tradenomien erillisvalinnan kautta. Oleellisin apu stipendistä oli kalliiden kurssikirjojen hankinnan tukemisessa. Samalla se antoi ikään kuin mielenrauhaa, koska elin täysin Kelan tukien varassa. Stipendi merkitsi minulle paljon, eikä pelkästään sen rahallisen arvon takia, vaan se osoitti samalla työnantajani haluavan minun kehittävän itseäni. Jollas-säätiön stipendijärjestelmä kuvaa mielestäni hyvin S-ryhmän arvoja: meillä todella arvostetaan henkilöstön osaamista ja tuetaan kehittymistä."

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä