Jollas InstituuttiJollas-säätiöTutustu säätiöön > Pieni ja sympaattinen säätiö

Pieni ja sympaattinen säätiö

Jollas-säätiö ei ole koskaan pyrkinyt maksimoimaan kokoaan, vaan se on toiminut pienenä ja sympaattisena, tarkasti toiminta-ajatustaan toteuttavana ja mahdollisimman monille hyvää jakavana säätiönä. Vuosien mittaan sen taloudellinen pohja on kuitenkin laajentunut muun muassa SOK:lta ja HOK-Elannolta saatujen varojen sekä yksityisten henkilöiden lahjoitusten ja testamenttien kautta.

Jollas-säätiöön kuuluu tällä hetkellä viisi eri rahastoa, jotka kukin jakavat stipendejä omissa säännöissään määriteltyihin tarkoituksiin.

Näitä rahastoja ovat:

 • JOLLAS-SÄÄTIÖN STIPENDIRAHASTO
  S-ryhmän henkilökunnan ja heidän perheenjäsentensä ammattitaidon kehittämisen ja opintojen tukemiseen. Rahasto voi myös tukea nuorisotyötä.
 • KARI NEILIMON RAHASTO
  S-ryhmän henkilöstön opintojen tukemiseen erityisesti kansainväliseen liiketoimintaan liittyvän koulutuksen, tutkimuksen ja muun osaamisen kehittämisen alueilla.
 • JERE LAHDEN RAHASTO
  Jatko-opintojen tukemiseen S-ryhmässä ja myös osuustoiminnallisen tutkimus-, julkaisu- ja koulutustoiminnan tukemiseen.
 • JUKKA HUISKOSEN RAHASTO
  S-ryhmän toimihenkilöstön ja hallintohenkilöiden opintojen tukemiseen.
 • JALO AURAN JA YLERMI RUNGON MUISTORAHASTO
  HOK-Elanto –konsernin vakinaisen henkilöstön opintojen tukemiseen.

Näistä Jollas-säätiön Stipendirahastoon on koottu useita ns. muistorahastoja, jotka on aikanaan perustettu kunnioittamaan merkittävien osuustoimintavaikuttajien elämäntyötä.

Vuoden 2015 lopussa säätiön pääomat olivat 2,5 miljoonaa euroa. Yli 60 toimintavuotensa aikana säätiö on jakanut stipendeinä ja koulutustoiminnan tukena yhteensä miljoonia euroja. Stipendeistä ja muista avustuksista ovat päässeet osallisiksi useat tuhannet henkilöt.

Jollas-säätiön säädekirjan mukaisesti säätiön varat sijoitetaan varmalla ja tuottavalla tavalla. Vuosina 1951–2010 varat sijoitettiin SOK:hon, joka antoi niille turvaavan vakuuden ja hyvän, ennakoitavissa olevan koron. Vuonna 2010 varainhoitajaksi tuli S-ryhmään vuonna 2007 perustettu oma pankki, S-Pankki. Vuoden 2014 alusta varainhoidosta on huolehtinut S-Pankin osana toimiva FIM Varainhoito Oy.

Kiinnostuitko Jollas-säätiön tarinasta ja säätiön tarjoamista mahdollisuuksista? Lue lisää säätiön historiasta, sen toiminnassa mukana olleiden ja olevien henkilöiden ajatuksista sekä Jollas-säätiöltä stipendejä saaneiden kokemuksista säätiön historiikista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä