Jollas InstituuttiJollas-säätiöTutustu säätiöön > Jollas-säätiön tarina

Mielenkiintoinen säätiö

Jollas-säätiön tarina on osa S-ryhmän koulutustoiminnan historiaa ja nykypäivää. Vuosikymmenten kuluessa säätiö on tarjonnut tuhansille s-ryhmäläisille mahdollisuuden vapaaehtoiseen itsensä kehittämiseen työnantajan kustantamien koulutuksien täydentäjänä.

Jollas-säätiön tarina

Koulutus on aina ollut kiinteä osa osuustoimintaa. S-ryhmän ensimmäinen oma opinahjo perustettiin jo vuonna 1919. Aluksi se toimi SOK:n tiloissa, mutta vuonna 1949 SOK hankki Helsingin Jollaksesta kartanon ja maa-alueen, jonne alettiin suunnitella omaa sisäoppilaitosta. Monien vaiheiden jälkeen hanke toteutui, ja ensimmäiset opiskelijaryhmät miehittivät Jollas Instituutin syksyllä 1961.

Oman koulutuskeskuksen rakentamiseksi tarvittiin luonnollisesti rahoitusta sekä SOK:lta että osuuskaupoilta. Tätä tarkoitusta varten perustettiin Jollas-rahasto, josta vuonna 1951 muodostettiin Jollas-säätiö.

Kävi kuitenkin niin, että SOK päätti rahoittaa koulutuskeskuksen muista varoistaan, jolloin säätiöön kerättyä pääomaa ei tarvinnut käyttää tähän tarkoitukseen. Säätiön pääoma rahastoitiin korkoa tuottavaksi koulutuksen tukirahastoksi, joka käyttää varansa stipendien jakamiseen sekä Jollas Instituutin koulutustoiminnan avustamiseen.

Tutustu säätiön historiaan tarkemmin alla olevan linkin kautta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä