TEHOKASTA täsmäoppia - räätälöidyssä pukeutumisen valmennuksessa pureudutaan olennaiseen

Paljon tietoa, osa tuttua, osa unohtunutta ja osa uutta. Oivaltamisen ja onnistumisen iloa. Sitä kaikkea – ja paljon muuta – oli selvästi havaittavissa Oulun Sokos Pukumiehen pukeutumisen koulutukseen osallistuneiden sanoista, ilmeistä ja eleistä.

Räätälöity koulutus lähtee aina koulutettavien tarpeesta, mihin ennen kaikkea tarvitaan lisää tietoa ja varmuutta. Kun tarpeet on kartoitettu, on helppo suunnitella sisältö.

Oululaiset olivat toivoneet syvyyttä ja varmuutta materiaalitietouteen, vaatteiden ja vartalon mittasuhteisiin, värien käyttöön, etikettipukeutumiseen, asusteiden tarjoamaan lisämyyntiin ja palvelutilanteisiin.

Kolmen napakan päivän aikana kävimme läpi sesongin tärkeimmät materiaali, niiden ominaisuudet ja mitä asiakkaalle pitää kertoa, mitä kuluttajasuojalaki velvoittaa. Paljon tiukkaa asiaa, jotka auttavat myyntityössä.

Vaatteiden ja vartalon mittasuhteet ovat olennainen osa ammattilaisen osaamista. Jokainen asiakas haluaa näyttää mahdollisimman hyvältä. Oikeilla mittasuhteilla hänen parhaat puolensa saadaan esiin, ja mahdolliset huonot puolet minimoituvat. Harva asiakas osaa kuvitella rekissä roikkuvaa vaatetta päällään, nähdä vaate kolmiulotteisena. Silloin ammattilainen on arvokas apu: asiakas välttyy turhilta sovituksilta ja saa itselleen sopivat vaatteet mahdollisimman vaivattomasti – ja kassakone kilisee.

Etikettipukeutuminen on pukeutumisen ”juridiikkaa”, säännöt, joilla pärjää pitkälle, kun ne on kerran opetellut. Yhä useampi asiakas on sellaisessa työssä tai on menossa tilaisuuksiin, joissa tulee pukeutua tiettyjen sääntöjen mukaan.

Asusteet ovat olleet jo pitkään muotia. Ne ovat mitä parhaimpia lisämyyntituotteita, joilla on helppo päivittää asukokonaisuus ja saada se näyttämään uudelta. Ei kuitenkaan ole sama, miten niitä asusteita käytetään ja millaiselle vartalotyypille eri asusteet ovat imartelevat. 

Ei ole sama, minkä värisen vaatteen asiakas pukee päälleen eri tilanteisiin. Värillä on väliä. Väri kertoo käyttäjästään, on sitä sanatonta viestintää, joka ammattilaisen on hyvä osata.

Luentojen lisäksi Oulussa ”jumpattiin” saatuja tietoja käytännössä eli harjoiteltiin kokoamalla myymälässä olevista tuotteista erilaisia asukokonaisuuksia. Jokainen sai henkilökohtaiset palautteet onnistumisestaan.

Kolmipäiväsen koulutuksen ilmapiiri oli innostunut. Kaikki osallistujat halusivat tietoa, suorastaan janosivat sitä. Koulutuksen palaute oli hämmentävän ylistävää. 

On ihanaa, kun saa olla viitoittamassa ammattilaisia pukeutumisen valtatiellä kohti parempia saavutuksia.

Teksti Kaisa Virtanen, pukeutumisneuvojakouluttaja

 
Kommentoi


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä