Mojovalla eroon Exceleistä

Mobiilijohtamisen väline eli Mojova on ABC:n oma projekti, joka on rakennettu Liikennemyymälän sisäkaupan tarpeisiin. Digitaalinen johtamistyökalu on otettu portaittain käyttöön kaikissa ABC-liikennemyymälöissä kevään aikana. 

Mojovasta löytyvät muun muassa päivittäinen miehistösuunnitelma, työntekijä- ja palaverikortit, ravintolainfo, esivalmistus- ja valmistussuunnitelmat sekä Laadun kolmiloikan mittarit. Lisäksi Mojovaan siirtyvät asiakasmäärätavoitteet ja toteumat sekä makean ja suolaisen vitriinin esillepano helpottavat jatkossa keittiön toimintaa: Työkalu antaa pohjan määrien ja ajoituksen suunnitteluun.

- Ajatus Mojovasta lähti, kun halusimme päästä eroon Toiminta- ja johtamismallien vanhoista Excel-pohjista, ABC-ketjuohjauksen kenttäpäällikkö Panu Purhonen kertoo. – Pahimmillaan pohjia oli käytössä jopa kaksikymmentä kappaletta, joten päivittämiselle ja nykyaikaistamiselle oli todellakin tarvetta.  

Mojova auttaa myös vitriinin esillepanossa.

Panu on ollut Mojova-projektissa mukana miltei alusta lähtien.  – Projektin polkaisi käyntiin ABC-ketjun kehityspäällikkö Tero Hänninen, ja itse osallistuin aluksi suunnitteluun ja nyt sitten jalkautukseen. Kunhan kentältä alkaa tulla toiveita ja parannusehdotuksia, niin olen tietenkin myös kehittämisprojektissa mukana. 

-Mojovasta tulee toimipaikkojen mobiilikeskus, jonka ympärille toimintaa rakennetaan ja kehitetään tulevaisuudessa, Panu jatkaa. –Esimerkiksi integraatiot tuotannonohjaus- ja varastonhallintajärjestelmästä ja kassalta on mahdollista saada tulevaisuudessa Mojovaan. 

Pilottivaiheessa mukana olivat Viipurinportin, Raision, Pitkälahden ja Pirkkalan ABC:t. Pilottipaikoilta saatu palaute on ollut pääasiassa positiivista: – Työntekijät odottivat kovasti tuotteen jalkautusta ja käyttöä, sillä se helpottaa johtamista, Panu kertoo kentältä saadusta palautteesta. – Lisäksi Mojova säästää aikaa, kun vanhoja Exceleitä ei tarvitse enää käyttää.

Pilottivaiheen jälkeen alkoi kaikkien osuuskauppojen kouluttaminen, josta huolehti pääasiallisesti Jollas Instituutin valmentaja Pirjo Peltomaa. – Kaikki valmennukset hoidettiin toukokuun alkuun mennessä, Pirjo toteaa. – Kentältä saatu palaute oli hyvää, ja ABC:läiset ottivat Mojovan hyvin vastaan.

Pirjo kertoo, että Mojova-valmennuksen yhteydessä käytiin päivän päätteeksi läpi myös toinen uusi ravintolan sovellus eli ABC-mobiili - Ruuan ennakkotilaaminen mobiililla: - Asiakkaiden on mahdollista tilata ja maksaa ruokansa etukäteen ABC-mobiilissa, joka nopeuttaa asiointia ja vähentää jonottamista kassalla, Pirjo kertoo. - Ennakkotilaaminen on mahdollista joka päivä kello 10-22 välisenä aikana ABC-liikennemyymälöissä.

Ruuan tilaaminen ABC-mobiililla otettiin käyttöön kesäkuussa, ja onnistuu 11.6. alkaen useissa toimipaikoissa.

Teksti ja kuvat: Eveliina Korhonen
Kommentoi


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä