Kesäduunipassi vastuullisen työnantajuuden tukena

S-ryhmä työllistää vuosittain tuhansia nuoria kesätyöntekijöinä ja kausiapulaisina. Kesätyöntekijät saavat meillä ensikosketuksensa työelämään, ja se tuo meille ison vastuun työnantajana. S-ryhmä opettaakin työelämätaitoja suurelle osalle suomalaisia nuoria joka vuosi.

S-ryhmässä tehdyn Nuori Mieli Työssä -tutkimuksen mukaan nuoret toivovat paitsi hyvää perehdytystä työhön myös vuoropuhelua esimiehen kanssa. On tärkeää, että nuorella on turvallinen olo ja hän kokee saavansa tukea työelämänsä alkumetreillä. Näihin tarpeisiin vastataksemme olemme päivittäneet aiemmilta vuosilta tuttua M-pakettia ja luoneet uudistetun Kesäduunipassin, joka on tarkoitettu perehdytykseen nuorille S-ryhmän kesätyöntekijöille.

Kesäduunipassissa kerrotaan

  • työelämätaidoista,
  • työsopimusasioista,
  • pelisäännöistä,
  • työturvallisuudesta ja
  • asiakaspalvelusta.

Passin tärkeä osuus on myös omat elintavat työkyvyn varmistajana. Kesäduunipassin suorittamiseen kuuluu myös lyhyet vuorovaikutteiset osiot esimiehen kanssa, joissa varmistetaan, että kaikki työhön liittyvät asiat ovat selvillä. Esimiehille on saatavilla myös oma tukimateriaali, joka löytyy Jollaksen sPointista. Kesäduunipassi on toteutettu yhteistyössä Nuori Mieli Työssä -ohjelmaan osallistuneiden nuorten kanssa.
Kommentoi


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä