HOK-ELANTO kehittää perehdyttämistään yhteistyössä eJollaksen kanssa

HOK-Elanto tarjoaa kesätyö- tai harjoittelupaikan vuosittain noin 2000 nuorelle. Vuonna 2017 kesätyöntekijöiden perehdyttämiseen on haluttu satsata vielä aiempaa enemmän.

Lähde: HOK-Elanto

"Vastuullisina kesätyönantajina meille on tärkeää kehittää rekrytointiprosessiin, perehdyttämiseen, viestintään ja palautteenantoon liittyviä asioita yhdessä nuorten kanssa. Olemme tutustuneet aiempien vuosien kesätyöntekijöiden Vastuullinen kesäduuni -palautteeseen ja luoneet tänä vuonna yhdessä Jollas Instituutin kanssa erityisen mobiilin perehdytysmallin, joka tarjoaa digitaalisia työkaluja hyödyntävän perehdytyksen heti sen jälkeen, kun työsopimus on allekirjoitettu", HOK-Elannon henkilöstön kehittämispäällikkö Minnastina Miettinen ja Opteamin HRD-asiantuntija Jarno Kujanpää kertovat. 

Rekrytointi ja perehdyttäminen ovat vasta alkua siihen, millainen kesätyökokemus lopulta syntyy. Työntekijäkokemukseen vaikuttaa suuresti työkaverit, lähiesimiestyö ja toimipaikan asiakaskunta. "Satsaamalla rekrytointiin ja perehdyttämiseen haluamme helpottaa toimipaikkojen työtä ja antaa näin mahdollisuuden keskittyä kesätyöntekijöiden vastaanottamiseen ja varsinaiseen työhön perehdyttämiseen paremmin", sanoo Antero Levänen.

Samaa tuumaa myös Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen: "Nopeasti muuttuvassa työelämässä on tärkeää hyödyntää yhteistyön tuomia mahdollisuuksia ja huomioida entistä paremmin kesätyöntekijäkokemus kokonaisuutena".

Miettisen ja Kujanpään mukaan monille nuorille kesätyöpaikka voi olla ensimmäinen mahdollisuus tutustua kunnolla työelämään. Tällöin korostuu erityisesti työnantajayrityksen kyky huolehtia nuoren työntekijän työelämätaitojen kehittämisestä nuoria puhuttelevalla tavalla. Nuorten kokemuksista halutaan oppia ja siksi kesätyön päättyessä lähetetään palautekysely, jossa tiedustellaan muun muassa nuoren kokemuksista sekä halusta jatkaa töitä suoraan HOK-Elannossa tai Opteamin kautta.
Kommentoi


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä